Groepenkast uitbreiden in Lelystad

Aardlekschakelaar bijplaatsen

Aardlekschakelaar Eaton

De groep(en) van een huisinstallatie moeten voorzien zijn van minimaal twee aardlekschakelaars van 30 mA in de groepenkast. Er mogen doorgaans niet meer dan vier groepen per aardlekschakelaar aangesloten worden.

Groep of Kookgroep bijplaatsen

De groepen in de groepenkast zijn beveiligd met een smeltveiligheid of installatie automaat. Met een maximale waarde van 16 A. Voorbij deze veiligheden zitten de tweepolige groepsschakelaars waarmee elke groep spanningsloos gemaakt kan worden. Toestellen met een groter vermogen dan 2 kW (zoals een elektrische oven, wasmachine, wasdroger of boiler) dienen elk op een aparte groep te worden aangesloten. Toestellen met een nog groter vermogen – zoals bepaalde fornuizen en (keramische)kookplaten – kunnen worden aangesloten als een kookgroep.

Verbouwen of uitbreiden?

Groep / Kookgroep

Gaat u verbouwen en dient er een extra groep of kookgroep geïnstalleerd te worden in de groepenkast? Of heeft u een nieuwe aardlekschakelaar en/of hoofdschakelaar (per september 2005 verplicht in nieuwe installaties) benodigd? Of is de gehele groepenkast aan vervanging toe? Wij lossen dit probleem graag voor u op! Via onze contactpagina kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.